Deja s-a scris despre speakeri, echipa noastră de organizare, parteneri și furnizori, Timișoara ca oraș și PRbeta ca o conferință de referință în domeniul comunicării. Vă mulțumesc tuturor. Eu îmi doresc să scriu despre direcția în care se îndreaptă conceptul PRbeta și ce înseamnă, pentru că vreau foarte mult să nu asociați PRbeta doar cu conferința.
În primul rând, PRbeta este o resursă de informare pentru cei aflați la început de drum în domeniul comunicării. Asta înseamnă că ne ocupăm cu furnizarea de informații utile și resurse necesare celor care vor să învețe cum se face comunicarea în mod practic, nu după manualele școlare de acum 70-80 de ani. Nu spunem că istoria comunicării nu e importantă, pentru că e, dar nu putem să ne așteptăm să creștem profesioniști dacă nu-i învățăm încă de tineri cum se face acum comunicare și care sunt regulile de folosire ale noilor canale de comunicare.
În acest sens am lansat, acum o vreme, un blog dedicat. Suntem o echipă de oameni care scriem aproape zilnic, pe blogul PRbeta, articole ajutătoare, care să răspundă la nevoia de a găsi resurse utile în limba română. Echipa de redacție e aleasă pe sprânceană și lista editorilor rămâne deschisă. Dacă aveți experiență în domeniu și doriți să scrieți pe PRbeta, vă rog să-mi trimiteți uhn e-mail la cristina@prbeta.ro. Între timp, vă invit să urmăriți blogul și, dacă îl considerați util, să-l recomandați și altora.
Am început, împreună cu Nebuloasa, un demers prin care vrem să asigurăm studenților din facutățile de comunicare un mediu real de practică. De aceea lucrăm cot la cot cu companiile și cu universitățile și pregătim, pentru toamnă, o serie de workshop-uri de comunicare (gratuite) pentru studenți. Un fel de Școală de PR și comunicare online, că și-așa nu există încă așa ceva la noi.
În plus, PRbeta se implică în organizarea diverselor evenimente organizate în Timișoara (și prin împrejurimi) oferind membrilor mai tineri ai echipei posibilitatea să învețe organizarea de eveniment prin puterea exemplului. Dacă vă întrebați cum puteți face parte din echipă, să știți că nu-i un capăt de lume. Îmi puteți trimite un mail la aceeași adresă și vă povestesc mai pe larg. Important e să vă doriți să învățați și să aveți habar cu ce se mănâncă PR-ul (adică să veniți de la o facultate de comunicare sau jurnalism).
Mai avem și alte planuri, dar deocamdată le ținem încuiate în laboratorul secret. Urmează să vă povestim despre ele la momentul potrivit. Până atunci țin să mulțumesc încă o dată echipei pentru sufletul pe care-l pune în fiecare lucru pe care-l facem, vouă pentru că ne susțineți și sponsorilor noștri, că fără ei nu am fi putut face atâtea lucruri minunate: Romtelecom, BCR, Timișoreana, PayU, Farmec, Porsche Timișoara și Hotel Timișoara. Evident, nimic din toate astea nu s-ar întâmpla fără suportul tehnic oferit de minunații de la The 4th Floor. Să-i țineți minte, că-s cea mai bună alegere în materie de design+implementare site-uri de calitate.
Sursa foto: lilisor.net. Protagoniste foto: Alina Ghenciu, Roxana Cioban și Laura Iancu (care va avea blog cât de curând :D), jumătatea mai tânără a echipei PRbeta.
Baftă mare! 😀
0 likes
Felicitari si mult succes in continuare.
Aia cu terminarea unei facultati de comunicare sau jurnalism e o conditie eliminatorie pentru selectarea in echipa de voluntari?
0 likes
Nu-i musai să fie absolvenți, dar e musai să aibă un minim de habar despre ce înseamnă comunicare. Și aici nu mă refer la experiență în Farmville, Angry Birds și butonul de Like. Mulțumesc că ai evidențiat detaliul ăsta.
0 likes
Felicitari! La cat mai multe editii 🙂
0 likes
La cât mai multe evenimente de acest gen! Mulţumesc din suflet, Cristina!
0 likes
http://ianculaura.wordpress.com/
0 likes
Multumesc, Adi. laura a fost foarte secretoasa cu privire la blogul ei. Acum ii pot da link in mod ceremonios 🙂
0 likes