Dacă ieri la Geekmeet 24 se discutau concepte și se trasau sarcini, azi, când au ajuns oamenii, s-au pus direct pe treabă. Se lucrează la interfețe, se leagă featurile la care s-a lucrat ieri, se optimizează fiecare aplicație. Pe ici pe colo s-au făcut mici modificări la design și la texte. Acum geeks-i iau o pauză de masă și eu încerc să aflu de la ei cam cum s-a lucrat pe fiecare proiect și ce tehnologii s-au folosit.
Horia Dragomir despre Biblioteca virtuală:
La noi, totul e despre Drupal, hehe, pentru că Luci știe bine să-l folosească. Am întâmpinat niște mici probleme la implementarea DC Standard, dar am rezolvat încă de ieri, când la ora 16:00 aveam un MVP. Ca tehnologii, am folosit HTML5 și jQuery. De asemenea, am considerat că cel mai util e un design simplu, pe care l-a realizat Andrei. Am optimizat partea de indexare (se poate da search după mai multe criterii), am lăsat loc pentru adăugare ulterioară de documente. Asta e treaba BJT, care le va urca în format .djvu și .pdf. Proiectul gândit să se bazeze pe interacțiunile utilizatorilor: dacă mulți oameni caută ceva anume, vom prioritiza urcarea acelui document. Ne-am gândit că ar fi util să primim și feadback din partea utilizatorilor, de aceea le-am pus la dispoziție și un formular pentru feedback.
Emil despre Bikespot.in (ieri cunoșteați proiectul sub numele de Click):
Am folosit Django, sub îndrumarea lui Dan, dar am întâmpinat mici probleme pentru că nu prea e compatibil cu Windows. Bineînțeles, am rezolvat asta aseară. Nu recomandăm să încerce cineva asta dacă nu are ceva experiență în domeniu. Interfața pe HTML5 e deja optimizată pentru Firefox 4.0 beta, încă se lucrează la optimizarea pentru celelate motoare de căutare. Aplicația știe să verifice codul bicicletei. Dacă e furată, știe să-ți spună asta, dacă e înregistrată și nu-i furată, îți arată proprietarul bicicletei. Utilizatorii transfera codurile, în cazul în care bicicleta se vinde. Dacă codul nu e înregistrat, se poate înregistra. Despre design nu-ți pot spune nimic, decât că Cristi a lucrat ca un adevărat artist.
Judith despre 2% Pentru Voi:
Am folosit API-ul de Facebook, SDK de Jscript pt Facebook – pentru autentificarea și autorizarea aplicației, pentru a perminte aplicației să posetze pe wall-ul tău și a permite oamenilor să invite prietenii să folosească aplicația. Pentru interfață, am folosit HTML cu js și urmează un flowchart. Fiecare parte a lui este o animație flash sau un jpg.
Acum, că am înțeles cum funcționează fiecare aplicație, nu pot decât să vă spun că deseară veți fi plăcut surprinși de rezultate. Cred că în jur de ora 19:00 vom avea trei produse finite. Până atunci, se mai lucrează la detalii. Între timp oamenii au terminat de mâncat și s-a întors fiecare la laptopul lui. Ne citim deseară, după ce se prezintă aplicațiile.
deci a fost atat de frumoasa experienta geekmeet! Chiar am sa scriu despr asta! Arareori prind o intalnire a unor oameni atat de dedicati si care sa vorbeasca un limbaj din care inteleg maxim 25% :)))
0 likes