M-am plâns de vreo câteva ori că ospătarii și chelnerii nu știu să zâmbească. Mă zgârie pe retină fața lor tristă și sictirită și m-am gândit că ar trebui făcut ceva în sensul ăsta.
Discutam azi cu o prietenă și să vezi ce mi-a povestit. Cică era într-o zi în ceva birt în care, bineînțeles, ospătărița era mai acră decât lămâia pe care i-a adus-o pentru ceai. A încercat fata să comunice cu ospătărița, să mai arunce o glumiță pe ici pe colo, dar degeaba. Și-a băut ceaiul rapid și a cerut nota.
A plătit exact prețul ceaiului. Nu pentru că e o zgârcită, ci pentru că s-a simțit aiurea în locul ăla în care ospătărița crede că zâmbetele dăunează grav sănătății. Să se facă mai bine înțeleasă, când a plătit nota, a scris frumos pe hărtiuță: ”No smile, no tip.”
De aici ne-a venit o idee. Ce-ar fi dacă, atunci când mergem în locuri în care personalul e mai amar decât cafeaua fără zahăr și lapte, nu am lăsa deloc ciubuc și am scrie toți pe nota de plată: No smile, no tip? Poate s-ar mai umaniza și creaturile astea care muncesc prin birturi. Ce ziceți? Ne mobilizăm?
A, pai e simplu de tinut minte :)). Pentru cei ce nu vorbesc engleza desenarea unui organ sexual masculin se accepta.
0 likes
de acord. Si cu Cristina si cu Riciu 🙂
0 likes
Mda, iar vii in TM cand nu sunt eu in tara. Sa mor daca te mai suport :DLas’ ca poate ne vedem prin taonma sau la anul. Distractie placuta si vreme pe masura.
0 likes
Eu nu las niciodata bacsis daca mi se pare ca n-am fost tratata ok. Stiu pe unii care lasa bacsis si daca le scuipa chelnerul in ciorba, ca asa li se pare lor ca te arati manierat…
Poate o sa scriu pe biletele de acum incolo chestia asta 😀
0 likes
Eu una incerc sa le zambesc chelnerilor morocanosi, ba chiar incerc si sa glumesc cu ei. Ei bine, functioneaza de minune! Nu 100% raspund zambetului, dar stiu ca pe undeva le-am mai destins putin ziua gri cu sort si comenzi interminabile. Si chelnerii e oameni!
0 likes
Am încercat și eu faza cu zâmbitul. Uneori funcționează. Dar, știi, sunt unele zile în care am chef să mă gândesc cum să-i fac pe alții să-și facă treaba bine. Alea sunt momentele în care vreau doar să văd că lucrurile se întâmplă cum ar trebui și gata. Deci alea-s zilele când îi articulez, că nu am chef să-mi stric o zi întreagă din cauză că un chelner sau un ospătar a avut o noapte proastă sau s-a certat cu șeful de dimineață. Pe mine mă pătește lumea să vorbesc, pe ei să servească frumos. Fiecare își primește banii în funcție de ce prestează.
0 likes
Misto ideea! Parca mai trebuie lucrat la mesaj dar misto ideea! Hai ca punem de-o schimbare!
0 likes