RDS loveşte din nou

Product, Timisoara

M-am plâns de RDS şi acum ceva vreme, prin vară. Am stat fără interneţi două zile, şi eu şi Nebuloasa, în condiţiile în care noi lucrăm în mare parte pe net. Cu factura plătită la timp şi fără defecţiuni tehnice la cablurile de pe scară. A trebuit să înroşim telefoanele de Serviciu Clienţi, să lucrăm prin birturi. A fost groaznic.

Acum o lună ne-am mutat fiecare în altă casă. Abonamentul de net l-am luat eu, că era pe numele meu. În noua casă am aşteptat o săptămână până să binevoiască un angajat de-al lor să vină să lege un cablu de la uşă până în holul apartamentului. Am zis mersi şi m-am bucurat că nu a durat mai mult, că am auzit eu tot felul de poveşti despre viteza de reacţie a staff-ului RDS.

La câteva zile după asta, a apărut nevoia unui telefon fix în casa asta. Am zis că n-o fi mare scofală, până la urmă preţul abonamentului urma să crească, deci ei luau mai mulţi bani. Sun la RDS, cer modificarea abonamentului. Tăntica de la Serviciu Clienţi, în plin sictir, mă anunţă că până vineri am telefon. Asta se întâmpla acum trei săptămâni, într-o zi de luni. De atunci, deşi am sunat de câteva ori la ei, tot nu s-a prezentat cineva cu vreun telefon la uşa mea.

Mai mult, ultima dată când am sunat, mi s-a spus că în baza lor de date telefonul meu apare ca instalat. Într-o zi în care nimeni din casă nu era în Timişoara. Degeaba am încercat s-o lămuresc pe madame că nu există vreun telefon fix în casa asta. N-am avut cu cine.

În culmea disperării, am început să mai întreb în stânga şi în dreapta. Poate alţii, mai luminaţi, mă pot ajuta în sensul ăsta. Când, azi dimineaţă, peste ce-mi dau ochii în reader?

Raluxa trosneşte cu RCS RDS de toţi pereţii, după cum şi merită nenorociţii. Stai să vezi ce zice biata fată:

Acest furnizor este de toata jena. Angajatii isi bat EFECTIV joc de tine stiind ca sunt acoperiti, ca nu ai ce sa le faci, decat sa generezi o amarata de reclamatie numai buna de arhivat intr-un folder uitat de lume. Atat dialogul cu reprezentantii RCS RDS cat si serviciile in sine sunt execrabile.

Să nu crezi că s-a trezit azi dimineaţă şi, din lipsă de activitate s-a apucat să înjure RDS-ul pe blog. Nu, e o întreagă poveste acolo.

Raluxa dragă, iniţial m-am gândit că nu are rost să mă plâng încă o dată de RDS şi serviciile lor de tot rahatul. Dar am zis că poate dacă suntem mai mulţi, până la urmă cineva face ceva în sensul ăsta. Nu vreau loc în blogroll, vreau doar să ştii că nu doar în Bucureşti sunt nişte nesimţiţi angajaţii RDS. Şi-n Timişoara e la fel, din păcate.

23 Comments

  1. Haha. Si o colega de-a mea a patit-o. Platise factura cu cardul. I-au taiat netul ca l-a ei nu a fost inregistrata plata. A stat o saptamana fara net. In conditiile in care lucreaza in presa si in conditiile in care RDS incurajeaza clientii sa-si plateasca facturile cu cardul. Se poarta la noi.

       0 likes

  2. Eu am asteptat mai bine de-o luna sa binevoiasca sa vina cu instalarea. Cand am sunat la Servicii Clienţi sa le reamintesc ca au zis ca o sa vina in cateva zile, de mai bine de 3 saptamani, mi-a raspuns un domnisor, foarte indignat ca l-am deranjat cu o astfel de chestiune, cum ca echipa o sa vina cand o sa vina. In contract scrie ca poate dura si 3 luni. Sa legi un amarat de cablu din scara blocului la unul din apartament.

       0 likes

  3. Aceeași problemă am avut-o și eu cu iLink-ul și din păcate încă o mai am, cred că problema furnizorilor de internet este că într-o mare proporție sunt singuri în blocul unde stai, deci nu există concurență sau posibilitatea ca tu să-l schimbi. Poate doar cu un internet mobil și cred că de aici vine nesimțirea și neglijența pentru clienți.

       0 likes

    1. La mine in bloc sunt RDS, UPC si Romtelecom. Toti. Daca nu ar da RDS cea mai buna calitate a internetului, maine m-as muta de la ei. Tind sa cred ca angajeaza non-valori ca-s mai usor de platit. Altfel, serviciile sunt destul de bune. Doar cand vine vorba de internet, din pacate.

         0 likes

  4. Trebuie să înțelegeți că au Call Center care nu ține de firma lor, ci o firmă angajată numai să vorbească cu clienții. Adică „bla-bla”. Trierea se face de către această firmă, cu replici seci de genul: „Sunteți în parametrii contractuali”, „Nu vă pot oferi un timp estimativ” și multe alte replici făcute să-ți enerveze și neuronii morți de câteva zile.
    Chestia e că sunt monopol și le merge și nu prea avem ce să facem decât să vorbim și scriem despre asta.
    Consider că își vor dezvolta tehnologia antică și vom avea servicii mai bune, dar nu știu când și în cât timp.
    Am prieteni care lucrează pe Timișoara, dacă pot să vă ajut cu ceva să-mi spuneți 🙂
    La mulți ani! :-))

       0 likes

  5. Eu ador netul de la RDS. Serios nu stiu daca este un alt furnizor mai bun. Downloadez cu 8 MB/s, cand am chef de film dau download si pana e gata pop-cornul e gata si filmu.

    De servicii nu stiu ce sa zic, am citit multe reclamatii, eu ma bucur ca n-am avut parte inca de intamplari in care sa injur rds-ul.

       0 likes

  6. Cristina, stiu ca tu esti frilensăr de fel, dar atata dorinta de a face parte din blogrollul Ralucai? Ai incercat tu sa legi internetul de televiziune dar nu-i chiar aceeasi mancare de peste. Dar lasa ca tot RDS e si ajuta in cariera nu?
    Trebuie sa apara si ala cu RCA ieftin sa zica ca stie si el pe cineva care a stat o saptamana fara net (din acelasi motiv pentru care ai scris tu articolul, Cristina).

       0 likes

    1. Ai incercat tu sa fii hater aici, dar nu-i momentul. Mai bine fa un dram de bine si scrie si tu. Nu de alta, dar daca nici pana vineri nu am nenorocitul ala de telefon, o sa mai scriu o data. Si va fi mai urat.

         0 likes

        1. Stii cum e , darling. Are we human or are we haters? Zic sa nu-ti pese. E doar un dude care nu stie cum sa-si mai faca trafic. Se ia constant de mai multi, ca doar el le stie pe toate si e expert in tot ce misca pe online. Noi sa fim sanatoase 🙂

             0 likes

  7. Scriu numai daca imi trimiti o poza cu tine incruntata si cu pusca aia cu laser indreptata spre Tonomata. Eu zic ca e bine ca scrieti astfel de articole, dar sa le scrieti pentru ca ati fost pagubiti, nu pentru blogroll-ul “comunitatii premium”.
    P.S.: Inca il astept pe ala cu RCA-ul ieftin.
    P.S.’: Ma duc la Raluxa sa vad daca esti in blogroll.

       0 likes

  8. Mai bine citeste tot articolul si vezi ce scrie in el. Dupa care da un ochi pe site-ul RCS-RDS si cumpara-ti un pachet cu telefonie, cablu si net. Sa ai si tu despre ce scrie. Azi nu am energie de glumele tale proaste. Orice alt comentariu mai aduci, intra in spam. O zi buna!

       0 likes

  9. Auzi eu sunt la UPC si nu-i chiar atat de rau netu.. am linie de 12 Mb si merge.. n-a picat decat de 2-3 ori intr-un an, pe durata scurta. Am vrut sa trec la RDS din motive de DIGI sport, dar a fost fiasco pentru ca stau la casa nu prezint interes, nu imi puteau trage o linie directa, trebuia sa ma conectez cu blocul de visavis, am asteptat o luna si n-au venit asa ca am renuntat si mi-am schimbat pachetul la UPC, trecand pe Digital.
    Poate ca e diferenta de pret, vreo 10-15 lei habar n-am. Dar m-au tratat ok cand am avut nevoie de instalat. M-au sunat personal baietii de ca cablu.. mi-au lasat un nr de tel pentru cand vreau sa-mi mut niste cabluri dintr-o camera in alta.. si i-am sunat si au si venit in aceeasi zi, si nu munca la negru sau bacsis.. interventie oficiala cu completat hartogaraie. Din punctu asta de vedere sunt multumit. Gen, relatii cu clientii.. normal ca mi-ar conveni si mie un tarif cat mai ieftin si o linie de torrenti “nesimtita”. Dar nu cu pretul incompetentei si sictirului lor. Cum ziceam, ma descurc si cu astea foarte bine.

       0 likes

  10. Si la Cluj, RDS -ul este toata rusinea, eu am abonament la UPC, dar vreau sa spun ca toti sunt la fel de indiferenti fata de nevoile clientilor de pe spatele carora isi iau salariile.
    SI totusi nu se poate face nimic impotriva lor?

       0 likes

  11. cand m-au lasat 1 sapt fara net (fara nici o explicatie logica decat ca … la mine sunt probleme, ba ca eu am virusi, etc) am trecut la clicknet. in ianuarie se fac 3 ani si nu am avut netul picat mai mult de cateva minute… si cred ca o singura data am sunat la tehnic si atunci s-a rezolvat ft rpd problema. Nu ridic osanale celor de la Romtelecom dar , in cazul meu, sunt ft multumita de ei.

       0 likes

  12. Salut,
    Si in Petrosani aceeasi poveste, doar ca eu am avut parte de una demna de cascadorii rasului.
    Incepem cu inceputul:
    Trecand intr-o zi de vara pe langa casieria celor de la UPC am vazut un afis mare cu televiziunea digitala si canalele in HD, mi-am spus hai sa vedem ce ne ofera: trei luni gratuite din momentul in care sunt instalat, echipa de instalatori ajunge in 3 zile…. poveste frumoasa. Fac contract de digitala cu hd.(mentionez ca am avut televiziune analogica si internet tot de la UPC).Ma duc acasa linistit si astept sa vina baietii sa dea drumu la digitala. A doau azi pe la ora 11,11 si ceva primesc un telefon cu nr ascus:”buna dimineata, domnu …, sunt X de la UPC furnizorul dvs te servicii de telecomunicatii, putem sa venim la dvs sa va instalam televiziunea digitala? DA VA ASTEPT ACASA , ajungem in 10 minute. eram ca un copil mic care astepta sa vina mos craciun. Si ajung si baietii, le-am aratat unde vreau sa imi monteze mediabox-ul iar baietii sau apucat de treaba. In prima faza au recomandat ca ar trebui sa schimbam cablurile care le am in casa sa nu am probleme pe mai tarziu. Am acceptat acest lucru si le-am spus ca, cea din casieriea ma intrebat daca vreau sa vina o echipa sa imi schimbe cablurile daca sunt mai vechi si mi-am dat acordul chiar daca am platit o mica suma pe urmatoarea factura.Dar sa trecem mai departe la baietii care schimbau cablurile, dupa ce au dat cateva gauri prin pereti mau rugat sa aduc o matura sa aduman mizeria sa nu o imprastiem in toata casa (va zis sincer am ramas masca cand au spus sa aduc matura sa adunam mizeria), in fine si-au terminat treaba cu cablurile si au dat drumu la digitala, super imagine mai ales pe cele in HD, si eu si baietii ne uitam la national geografic HD cu gura cascata. si-au terminat treaba si au plecat multumiti si ei multumit si eu. Dupa vreo cateva saptamani probleme cu Netul.Sun la un numar de pe factura si domnisoara care a raspuns a spus ca a doua zi va veni un tehnician de la UPC. Vine baiatul imi schimba modemul si totul rezolvat.Toate bune si frumoase pana cand ma hotarasc ca a venit timpul sa vad meciurile din liga 1 pe televizor nu pe net.
    Partea a doua:
    Ma duc la cei de la RCS si el spun ca vreau doar televiziune analogica sa vad meciurile. imi face fatuca de acolo un contract incearca sa ma abureasca sa iau si telefon si net dar eu refuz. imi spune ca in decurs de 5-7 zile vine cineva sa ma instaleze.ma duc acasa bucuros si o saptamana ii astept. intrun tarziu vin si baietii. imi spun ca in max 10 minute o sa termine. cand am auzit am fost super bucuros, eu ma pregatisem iara pentru cabluri si alte cele. un baiat lucra in casa si unu afara. cert ce ca nu stiu ce facea cel de afara. cand cel de afara ii spune la cel din interior ca a termint, el da o cautare automata la televizor. se termina cautarea si stupoare imaginea sa vedea ca pe vremea lu nea nicu, dungi albe, pureci nu se intelege nimic. fac ei ce fac si merge mai bine. ei pleaca si eu ma apuc sa imi aranjez posturile de fotbal pe canalele mai apropiate. termin treaba si sincer nu am mai trecut pe digitala de la UPC ma uitam pe RCS. A doua zi dimineata trebuia sa trimt urgent niste mail-uri, si constat ca nu functioneaza netul de la UPC (cert e ca nu am verificat nici digitala). sun iara la cei de la upc si o voce draguta ma intreaba ce probleme sunt, i-am explicat ca nu am semnal pe internet, a verificat si ea si imi spune ca in cursul zilei de azi va ajunge un tehnician la mine. Pe la ora 16 ajunge acelasi baiat care cu ceva timp in urma mi-a schimbat modemul. Scoate el un aparat cu care masoara zice el semnalul, nu stiu eu cu ce se mananca acel aparat :D, imi spune ca nu am semnal si ma roaga sa ii arat unde e splitter-ul in casa. masoara si acolo si acelasi rezultat fara semnal. iasa pe scara blocului sa verifice si ma inteaba daca m-am abonat si la rcs. ii raspund ca da si ca au fost baietii de la rcs ieri si au dat drumu la televiziune. imi arata ca cei de la rcs s-au legat de cablul lor(UPC) si ca din acea cauza nu funtioneaza netul si nici digitala zice el. eu ma tin tare si ii spun ca digitala functioneaza iar el im demonstreaza ca nu functioneaza. Face legatura la loc pe scara blocului si isi da drumu si netu si digitala. Imi recomanda sa ma duc la cei de la rcs sa vina sa imi traga cablu paralel cu al lor pana la televizoare. cel de la upc imi spune ca ei nu ii mai fac inca o data reteaua de tv-uri prin casa deoarece ei au facut-o odata si chiar daca as vrea sa imi traga ei cablu va trebui sa platesc cablul, mufele si o taxa de modernizare circuit(eu zic taxa de manopera). sunt de acord cu el si ii spun ca voi rezolva problema cu cei de la rcs. ma duc repede la rcs in casierie si ii zic la fatuca aia sa imi trimtia baietii sa traga cablu la tv. ea imi zice ca daca imi trimtie o sa ma coste si asa incepe un scandal in casierie la ei.vine un domn dintr-un birou din spate si zice ca se rezolva azi. ma duc acasa si astept.vin si baietii tot aceasi si ma iau ei pe mine pe sus ca mi-au spus ca o sa ma scoata de la upc si ca ei nu trag cabluri daca noi avem de la upc gata facuta reteaua.tot ei imi spun ca cei de la upc au materiale si scule mai bune ca ale lor.cand mi-au spus asta mi-am dat seama ca ma incurc cu cine nu trebuie.ei gata gata sa ma scoata iara de la upc si sa ma lege la ei in retea. cand le spun sa imi traga un cablu pana la televizor, amandoi au inceput sa dea din colt in colt ca ei nu am cablu si ca ar trebui sa ma duc sa cumpar eu sau daca nu imi vand ei.deci pana la urma tot au cablu.le-am spus ca nu le dau nici un ban si sa se care de la mine din casa si sa nu mai vina niciodata la usa mea. m-am dus in casierie la rcs si le-am zis ca imi anuleze contractul ca nu am nevoie de niste profitori care sa imi vanda cablu sa ma uit la tv. Si asa cu greu sa anulat contractul si mi-au spus ca o sa ma intorc eu la ei sa ma milogesc sa imi dea televiziune si net ca cei de la upc sunt in faliment si nu mai tin mult asa. mie nu mi se pare ca upc-ul e in faliment deoarece dupa cat am cautat pe net de ei am gasit ca sunt o firma afiliata la Liberty Global o corporatie din SUA care e cotata la NASDAQ si au in Europa in mai multe tari UPC.Si ceea ce ma bucura pe mine cel mai mult e ca la noi in romania e cel mai ietin net de la upc din intreaga europa. asa ca fratilor treceti pe upc digital cu HD si net ca nu o sa aveti probleme ca la rcs.

       0 likes

  13. mai eu am primit o factura si o notificare de propire pe contul de BCR cu suma de 1100 lei restanta pentru ca nu mi-am achitat abonamentul din 2006, dar eu nici macar contract cu ei nu am!Am avut in 2005 pentru o perioada de 3 saptamani!Dar am facut cerere de reziliere si au spus ca e ok! In plus nu exista retea fizica la adresa la care eu am stat! I-am dat in judecata, am facut sesizare la OPC, am avut doua intalniri cu diferite persoane din conducerea lor(Tm si Bucuresti) care au promis ca se rezolva, dar eu tot cu contul de BCR stau blocat de ceva timp…:(

    Ma mir ca nu au facut hotarare judecatoreasca sa imi blocheze toate conturile si pf si pj ca atunci era chiar era frumos si ma puteam duce dracului…

       0 likes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

Acest website folosește cookies. Detalii.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close