Am înnebunit pe toată lumea cu Electric Castle. Cel mai fain festival românesc m-a molipsit încă de la prima mea participare. De atunci, aproape zilnic vorbesc câte ceva despre oameni, atmosferă, artiști, următoarele ediții. După o așteptare de-un an, ieri am ajuns, în sfârșit, la a treia ediție a Electric Castle.
Vești bune pentru cei care aleg să stea în camping: zona este mai mare decât anul trecut, dușuri sunt suficiente, există și posibilitatea de a pune cortul pe deal. Vești proaste: de miercuri seara, de pe la ora 11, plouă încontinuu. Din fericire am venit pregătită pentru asta. Organizatorii și-au făcut bine treaba și au anunțat oamenii să vină pregătiți. Din nefericire, unii au subestimat ploile de la Bonțida și acum aleargă pe la magazinele din zonă să caute cizme de cauciuc și pelerine. Găsiți, din ambele, în Cluj.
Din Chișinău, la Bonțida, pe bicicletă
Primele activități din festival au început cu Victor Turculeț, din Chișinău, care, împreună cu un prieten, a venit cu bicicleta la Electric Castle. 570 km, în 5 zile, parcurși când cu ploaie, când cu vânt. De asemenea, Cristina, o clujeancă pasionată de tot ce înseamnă ECO, a făcut un drum de 330 km, de la Timișoara, la Bonțida, tot cu bicicleta. A ales să plece din Timișoara pentru că și-a dorit mult să accepte provocarea de a bicicli până la festival și orașul de pe Bega i s-a părut suficient de departe și de atrăgător ca punct de pornire.
În prima zi a parcurs distanța de la Timișoara la Oradea, în total 166 km, în aproximativ 8 ore. A doua zi a mers de la Oradea la Bonțida, tot în aproximativ 8 ore. De data asta, însă, a avut de înfruntat și ploaia. O fată și-o bicicletă pe drumurile patriei s-au luptat și cu vântul și cu frigul pentru a duce la bun sfârșit provocarea.
În timp ce vă povestesc despre oamenii ăștia pasionați, tocmai au mai sosit doi bicicliști. Valentin și Sorin din Galați au parcurs 480 km să ajungă la Electric Castle. Mari fani ai bicicletei, dar și ai numelor mari care vor urca pe scena festivalului, gălățenii s-au aventurat la un traseu destul de dificil. Au ales să treacă munții în stil offroad, deși condițiile meteo n-au fost cele mai prietenoase.
Premii și surprize pentru activități ECO
Asociația Mainoi, din București, este inițiatoarea proiectului Ambasador ECO al Electric Castle. Beatrice și Nicoleta, coordonatoarele asociației spun că au ales 12 bicicliști, din cei aproximativ 100 înscriși. Criteriile de selecție au ținut cont de anduranța oamenilor, de experiența lor de până acum și de motivarea pe care au avut-o. S-au folosit aplicațiile specifice biciliștilor pentru a urmări traseele parcurse de aceștia. Cel care ajunge la festival de la cea mai mare distanță va fi recompensat cu o bicicletă Giant, însă și ceilalți participanți primesc premii. La standurile dedicate activităților eco se întâplă, zilnic, mai multe activități. O parte dintre ele implică și artiștii din festival, așa că voi sta pe aproape.
Între timp, mă îndrept agale către standul Tatra Tea. N-o să las o ploaie să-mi strice buna dispoziție. Până la urmă, am venit la festival pentru a mă bucura de muzică bună, de oameni frumoși și de acea atmosferă unică pe care o găsesc doar aici, timp de 4 zile în fiecare an.
*Ajutorul fotograf: Lumia 930.
Un castel atestat la inceputul secolului XIV, o comunitate de fani adusi de retelele sociale si cativa artisti internationali dornici de colaborari inedite fac parte din reteta ce i-a plasat pe tinerii organizatori ai Electric Castle in competitia cu festivalurile internationale de profil.
0 likes